Retentiefase

Na de actieve behandeling, waarin de tanden en de kiezen naar de gewenste positie worden bewogen, is het van belang dat de voortanden in deze positie worden gehouden. We plakken daarom een draadje aan de achterkant van de tanden om te voorkomen dat ze weer scheef gaan staan. Dit draadje noemen we een spalkje.

Wanneer het spalkje los komt moet u direct bellen om het opnieuw te laten vast zetten. Wanneer u dit niet doet, kunnen de tanden weer scheef gaan staan. Als de tanden terugdraaien, kan een spalkje dat niet weer rechtmaken en zal in veel gevallen opnieuw een beugel moeten worden geplaatst. Reparaties aan spalken worden berekend als controle behandelmaanden.

In enkele gevallen krijgt u ook een nachtbeugel (een retainer) het is een wit plastick hoesje om de tanden en de kiezen zo goed mogelijk in de nieuwe stand vast te houden.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor het scheef gaan staan van tanden en kiezen als het retentieplaatje niet wordt gedragen of wanneer de retentiespalk langere tijd los is

Clearretainer:

clear_retainer