Specifieke behandeling

Herbst appliance

Het Herbst-Scharnier heeft een beperkt indicatiegebied.

Het is vooral bedoeld om de hele grote afwijkingen bij een terugliggende onderkaak te corrigeren, maar ook bij een terugliggende onderkaak van kinderen aan het eind van hun groeispurt. Deze beugel zit vast in de mond. Bij kinderen die erg actief zijn of veel sporten, zou deze beugel een manier van behandeling kunnen zijn. Dit is de meest wetenschappelijk onderbouwde beugel ter wereld!

Forsus

De Forsus correctieveren worden altijd gebruikt in combinatie met een vaste beugel. Mocht tijdens de actieve behandeling blijken dat de groei van m.n. de onderkaak tijdens de groeispurt toch afwijkt of dat de medewerking erg matig is, dan is het een goed alternatief. Meestal laten wij deze beugel 3 maanden in zitten.

Linguale orthodontie

Linguale orthodontie is een goede manier voor m.n. volwassenen die veel waarde aan esthetiek hechten toch orthodontische te kunnen behandelen. Dit is echter voor zowel de patient als de orthodontist een veel complexere manier van behandelen. Vanzelfsprekend kunnt altijd nog kiezen voor de z.g.n. keramische brackets  die van gelasered glas zijn gemaakt.

Delaire facemask

De Delaire buitenboord-beugel werkt precies de andere kant op dan de andere buitenboord-beugels. Hij trekt de bovenkaak juist naar voren in plaats van naar achteren. Er zitten elastiekjes aan, die aan de beugel in de bovenkaak vastzitten. Deze beugel hoeft alleen maar gedurende de nacht gedragen te worden.